banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Srnčí se šípkovou omáčkou

Budeme potřebovat: 1 kg srnčího hřbetu, 100 g slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, půlku celeru, 50 g másla, 2 cibule, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 3 bobkové listy, snítku tymiánu, 4 polévkové lžíce šípkové marmelády, 2 dl červeného vína, hladkou mouku

09.12.2014 | Srnec Více

Srnčí plec na víně

Budeme potřebovat: 500 g srnčí plece, 100 g slaniny, 100 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 25 g cukru, 25 ml octa, divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř), 25 g rajčatového protlaku, 25 g hladké mouky, citron, 20 g brusinkového kompotu, 2 dl červeného vína Srnčí plec očistíme, opláchneme, protkneme proužky slaniny a opečeme... Více

Srnčí řízky na cibuli

Budeme potřebovat: 500 g srnčí kýty, 100 g slaniny, 3 cibule, hladkou mouku, sůl, pepř Připravíme si plátky z kýty a lehce je naklepeme. Osolíme, opepříme a dáme dusit na cibuli pokrájenou na kolečka a zpěněnou slaninu. Často obracíme, ale nepodléváme. Když maso změkne, vyndáme ho nejlépe na teplý talíř a šťávu zaprášíme moukou.... Více

Srnčí kýta na smetaně

Budeme potřebovat: 500 g srnční kýty bez kosti, 100 g slaniny, 200 g kořenové zeleniny, 100 g másla, tymián, bobkový list, 1 dl bílého vína, 1 cibuli, 200 ml 12 % smetany, hladkou mouku Vykostěnou srnčí kýtu odblaníme, opláchneme a protkneme proužky slaniny. Maso opečeme z obou stran, přidáme cibuli a zeleninu. Pak přilijeme sklenku bíl... Více

banner right