banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Srnčí se šípkovou omáčkou

  • Budeme potřebovat:
  • 1 kg srnčího hřbetu, 100 g slaniny, 2 mrkve, 1 petržel, půlku celeru, 50 g másla, 2 cibule, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček pepře, 3 bobkové listy, snítku tymiánu, 4 polévkové lžíce šípkové marmelády, 2 dl červeného vína, hladkou mouku

Chceme-li, aby chuť masa opravdu vynikla, je vhodné ho nechat odležet – dozrát v mořidlech. Recepty na mořidla najdete v naší myslivecké kuchařce v sekci mořidla.                                                                                             Maso před samotnou přípravou odblaníme a prošpikujeme slaninou, nejlépe 24 hodin předem. Poté si orestujeme slaninu, maso, cibuli, nakrájenou zeleninu, přidáme koření, podlijeme horkou vodou a pečeme v troubě při 200°C 2 až 3 hodiny. Maso poté vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a rozmixujeme. Poté si marmeládu smícháme s vínem, přidáme hladkou mouku a přilijeme do výpeku. Chvíli povaříme a podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.

banner right