banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Srnčí kýta na smetaně

  • Budeme potřebovat:
  • 500 g srnční kýty bez kosti, 100 g slaniny, 200 g kořenové zeleniny, 100 g másla, tymián, bobkový list, 1 dl bílého vína, 1 cibuli, 200 ml 12 % smetany, hladkou mouku

Vykostěnou srnčí kýtu odblaníme, opláchneme a protkneme proužky slaniny. Maso opečeme z obou stran, přidáme cibuli a zeleninu. Pak přilijeme sklenku bílého vína, tymián a bobkový list. Podlijeme vodou a chvíli dusíme. Poté pečeme v troubě doměkka. Šťávu procedíme a dobře promícháme se smetanou a trochou mouky. Necháme krátce přejít varem a podáváme s houskovým knedlíkem.

banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím