banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Bažant dušený s jablky

Budeme potřebovat: bažanta, 100 g slaniny, 70 g másla, 6 menších jablek, lžíci sladké smetany, sůl, špetku mletého pepře Očištěného bažanta osolíme, opepříme, protkneme slaninou a zevnitř vymažeme máslem. Pak obalíme plátky slaniny a cca půl hodiny pečeme. Jablka si oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, podusíme na másle a přidáme k bažantovi... Více

Bažant na slanině

Budeme potřebovat: bažanta, 100 g slaniny, 2 cibule, 50 g sádla, 50 g másla, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, sůl Oškubaného, vykuchaného a očištěného bažanta opálíme, opláchneme a osušíme. Poté ho osolíme a protkneme polovinou slaniny. Osmahneme si cibuli na sádle se zbytkem slaniny, přidáme koření a podlijeme vodou. Do tohoto... Více

banner right