Ochutnejte pečená bažantí prsa na Zámku Třešť
Pečená bažantí prsa s šalvějí a parmskou šunkou, podávané s mladou kapustou a černým kořenem Ingredience: olej 2 lžíce; parmská šunka 8 ks; pepř; sůl; šalvěj 4 ks Příprava:
Pečená bažantí prsa s šalvějí a parmskou šunkou, podávané s mladou kapustou a černým kořenem Ingredience: olej 2 lžíce; parmská šunka 8 ks; pepř; sůl; šalvěj 4 ks Příprava:
Budeme potřebovat: bažanta, 100 g slaniny, 70 g másla, 6 menších jablek, lžíci sladké smetany, sůl, špetku mletého pepře Očištěného bažanta osolíme, opepříme, protkneme slaninou a zevnitř vymažeme máslem. Pak obalíme plátky slaniny a cca půl hodiny pečeme. Jablka si oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, podusíme na másle a přidáme k bažantovi... Více
Budeme potřebovat: bažanta, 100 g slaniny, 2 cibule, 50 g sádla, 50 g másla, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, sůl Oškubaného, vykuchaného a očištěného bažanta opálíme, opláchneme a osušíme. Poté ho osolíme a protkneme polovinou slaniny. Osmahneme si cibuli na sádle se zbytkem slaniny, přidáme koření a podlijeme vodou. Do tohoto... Více