banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Víte jak správně ošetřit zvěř po lovu?

Po ulovení se doporučuje zajíce co nejdříve vymačkat (zbavit moči). Někteří odborníci však poukazují na skutečnost, že v případě poranění zažívacího traktu brokem, můžeme jeho obsah vytlačit do dutiny břišní a tím urychlit znehodnocení kusu zvěřiny.

02.11.2015 | Kvalita zvěřiny Více

Víte, jak můžete ovlivnit kvalitu masa?

Kvalita zvěřiny, která se dostane na náš stůl, je do značné míry ovlivněna i ošetřením a uskladněním po lovu. Maso může být snadno znehodnoceno špatným zásahem lovce, např. když nestřílí na mysliveckou vzdálenost, nemá vhodnou zbraň ani střelivo a zasahuje zvěř na nesprávném místě těla. Více informací se dočtete Více

Zrání masa

Chceme-li zvěřinu déle uchovat, necháme ji v kůži nebo peří, nejlépe rozvěsenou, což zvýší její trvanlivost. Při takovém skladování probíhá proces zrání tím správným způsobem. Jelikož má zvěřina tužší konzistenci a je více prokrvená v porovnání s masem jatečných zvířat, musí se nechat odležet Více

Ošetření zvěře po lovu

Ošetření drobné zvěře srstnaté (zajíc, králík) Po ulovení se doporučuje zajíce co nejdříve vymačkat (zbavit moči). Někteří odborníci však poukazují na skutečnost, že v případě poranění zažívacího traktu brokem, můžeme jeho obsah vytlačit do dutiny břišní a tím urychlit znehodnocení kusu zvěřiny. Jak post... Více

banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím