banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Tipy pro vás

Zajíc polní mysliveckou mluvou

Lidový název: matěj, janek, ušák, maťák (regionálně), macek, staroch (starý zajíc), babka (stará zaječka), mladík či mlaďoch (mladý zajíc), březňák (vržený v březnu), hráč (kličkující před psem) ...

13.11.2019 | Tipy pro vás Více

Recept pro Vás - Zvěřina v čočkové polévce

Budeme potřebovat: 500 g zvěřiny (např. zbytky z koroptve, zajíce...), 200 g hovězího masa, 100 g slaniny, 250 g čočky, sůl, pepř, bobkový list, cibuli, 50 g másla, 50 g kořenové zeleniny Opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a táhneme. Mezitím si uvaříme čočku a když je téměř hotová, přecedím... Více

Jednuška Blaser K95

Model Blaser K95 je exklusivní provedení jednušky, zbraně skutečných "šlechticů" zeleného cechu. Samozřejmě ve srovnání s klasickou opakovací kulovnicí - Blaser R8, ji chybí možnost rychlé opakované druhé rány, ale všichni kdo se věnujeme myslivosti víme, že pokud musím při lovu dát druhou ránu, je to vždy chyba. A úspěšnost druhé rány, pokud není dostřelná, je velice nízká. Jednuška Bl... Více

Recept pro Vás - Pečený bažen s kustovnicí

Pečený bažant Na 4 porce budeme potřebovat: 1 ks bažant, 2 ks mrkve, ½ celeru, 10 kuliček pepře, 3 ks čerstvý bobkový list /popř. sušený/, 6 kuliček nového koření, jalovec – velmi skromně, 300 g špeku, sůl, na podlití vývar nebo červené víno Pečlivě připraveného bažanta rozporcujeme na 4 porce, osolíme, prsa a stehýnka prošpikujeme slaninou. Na pekáčku rozpust... Více

banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím