banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Srnčí plec na víně

Srnčí plec na víně
  • Budeme potřebovat:
  • 500 g srnčí plece, 100 g slaniny, 100 g másla, 100 g kořenové zeleniny, 25 g cukru, 25 ml octa, divoké koření (bobkový list, nové koření, celý pepř), 25 g rajčatového protlaku, 25 g hladké mouky, citron, 20 g brusinkového kompotu, 2 dl červeného vína

Srnčí plec očistíme, opláchneme, protkneme proužky slaniny a opečeme z obou stran. Maso poté vyndáme a do tuku vložíme nakrájenou zeleninu s cibulí. Přidáme část cukru a společně vše smažíme a nakonec podlijeme trochou vody. Opečené maso vložíme do základu, zastříkneme trochou octu, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky a rajčatový protlak. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě doměkka. Během dušení maso obracíme, přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme teplou vodou.

Maso poté vyndáme a šťávu zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vodou, promícháme, přidáme brusinkový kompot, dosolíme, dosladíme a za občasného míchání provaříme. Nakonec šťávu dochutíme ještě octem a červeným vínem. Pak procedíme a ještě jednou provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo petrželovými bramborami.

banner right