Ochutnejte pečená bažantí prsa na Zámku Třešť
Pečená bažantí prsa s šalvějí a parmskou šunkou, podávané s mladou kapustou a černým kořenem
Ingredience:
olej 2 lžíce; parmská šunka 8 ks; pepř; sůl; šalvěj 4 ks
Příprava:
Očištěná bažantí prsa osolíme a opepříme. Na každé položíme list šalvěje a zabalíme je do dvou plátků parmské šunky. Zabalená prsíčka opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Pak je necháme v teple dotáhnout. Na druhé pánvi orestujeme na másle uvařenou růžičkovou kapustu a na kostičky nakrájený povařený černý kořen společně se šalotkou a česnekem. Přidáme rozmarýn a dochutíme. Pečená bažantí prsíčka rozpůlíme a podáváme s růžičkovou kapustou.