banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Ochutnejte pečená bažantí prsa na Zámku Třešť

Ochutnejte pečená bažantí prsa na Zámku Třešť

Pečená bažantí prsa s šalvějí a parmskou šunkou, podávané s mladou kapustou a černým kořenem

Ingredience:

olej 2 lžíce; parmská šunka 8 ks; pepř; sůl; šalvěj 4 ks

 

 

Příprava:

Očištěná bažantí prsa osolíme a opepříme. Na každé položíme list šalvěje a zabalíme je do dvou plátků parmské šunky. Zabalená prsíčka opečeme na pánvi s olejem z obou stran. Pak je necháme v teple dotáhnout. Na druhé pánvi orestujeme na másle uvařenou růžičkovou kapustu a na kostičky nakrájený povařený černý kořen společně se šalotkou a česnekem. Přidáme rozmarýn a dochutíme. Pečená bažantí prsíčka rozpůlíme a podáváme s růžičkovou kapustou.

 

Přijďte si pochutnat na Zámek Třešť. 

 

 

 

 

 

 

 

 

banner right