banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Bažant na slanině

  • Budeme potřebovat:
  • bažanta, 100 g slaniny, 2 cibule, 50 g sádla, 50 g másla, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, sůl

Oškubaného, vykuchaného a očištěného bažanta opálíme, opláchneme a osušíme. Poté ho osolíme a protkneme polovinou slaniny. Osmahneme si cibuli na sádle se zbytkem slaniny, přidáme koření a podlijeme vodou. Do tohoto základu vložíme bažanta a dáme péct. Do zlatova upečeného bažanta vyndáme, základ zaprášíme moukou, zalijeme trochou vody, dobře rozmícháme a provaříme. Omáčku nakonec zjemníme máslem. Podáváme s petrželovými bramborami a brusinkovým kompotem.

 

banner right