banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Pečený bažant na divoko s restovanými žampiony ochucenými kustovnicí čínskou a mandlové krokety

Pečený bažant na divoko s restovanými žampiony ochucenými kustovnicí čínskou  a mandlové  krokety

Pečený bažant

Na 4 porce budeme potřebovat

1 ks bažant, 2 ks mrkve, ½ celeru, 10 kuliček pepře, 3 ks čerstvý bobkový list /popř. sušený/, 6 kuliček nového koření, jalovec – velmi skromně, 300 g špeku, sůl, na podlití vývar nebo červené víno.

Pečlivě připraveného bažanta rozporcujeme na 4 porce, osolíme, prsa a stehýnka prošpikujeme slaninou. Na pekáčku rozpustíme trošku slaniny, na které opečeme bažanta, poté zarestujeme zeleninu. Přidáme všechny zbývající ingredience, zastříkneme vývarem nebo vínem. Zavaříme a dusíme v troubě do měkka.

Restované žampiony s kustovnicí čínskou

250 g žampionů, šalotka, 20 g kustovnice čínské, sůl, drcený pepř a kmín, olej, petržel listová, 100 ml zakysané  smetany

Na oleji orestujeme na měsíčky nakrájenou šalotku, přidáme pokrájené žampiony a společně restujeme. Přidáme kustovnici, dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem, jako poslední přidáme 2 lžíce zakysané smetany.

Jako přílohu podáváme krokety, které jsou obaleny v trojobalu s přidanými nasekanými mandlovými lupínky, a to celé smažíme do zlatova.

 

Více informací o šéfkuchaři se můžete dozvědět zde.

 

 

29.04.2016
Luboš Váňa - andel’s by Vienna House Prague
Zpět
banner right