banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Naši autoři

Luboš Váňa

andel’s by Vienna House Prague

Již odmala se "motal" kolem kuchyně, takže když došlo na rozhodování ohledně budoucího povolání, měl naprosto jasno.

Po vyučení nasbíral první zkušenosti v několika pražských restauracích a na začátku 80. let vstoupil do světa hotelových kuchyní.

Svoji kariéru začal v Hotelu Panorama, kde se specializoval zejména na francouzskou kuchyni. Těsně po revoluci nastoupil do bývalého Hotelu Forum (dnešní Corinthia Towers), kde nakonec působil krásných 20 let. Prošel všemi kuchyněmi tohoto hotelu, nejraději vzpomíná na dobu, kterou strávil v italské restauraci Toscana. Tu také 5 let vedl.

V roce 2012 nastoupil do designového hotelu andel’s by Vienna House Prague a po dalších 7 měsících přijal pozici tamějšího šéfkuchaře. V této funkci působí dodnes. Zakládá si na používání čerstvých místních surovin a bioproduktů, navázal spolupráci s řadou menších farem v okolí. V současné době jej nejvíce zaměstnává zavádění konceptu kalifornské kuchyně do hotelové brasserie Oscar’s.

Absolvoval několik zahraničních stáží, strávil rok v německém hlavním městě a několik měsíců působil také v italském hotelu ve Švýcarsku. Odtud pramení jeho láska k sýrům a italské kuchyni. Cení si také školení v Provence pod vedením michelinské hvězdy paní Reine Sammut. Svůj volný čas nejraději tráví cestováním a ochutnáváním cizokrajných pokrmů. Pokud zrovna necestuje, věnuje se rodině. 

 

Více informací se o hotelu andel’s by Vienna House Prague  můžete dozvědět zde.

05.11.2015 | Šéfkuchař
banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím