banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Kančí kýta s houbovou omáčkou a bramboráky

Kančí kýta s houbovou omáčkou a bramboráky

Potřebné suroviny

  • 800g kančí kýta, 1l smetana 30%, 500g lesní houby, 5g rozmarýn, 1kg brambor, 1ks vejce, 50g hrubé mouky, česnek, 2g majoránka, 10g sůl, 10g steakové koření, 20g sádla, 20g pórku

 

 

Postup přípravy 

Kančí medailonky naložíme s rozmarýnem nejlépe na jeden den do lednice. Na přípravu těsta si vezmeme brambory a oloupeme je, nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky. Postupně přidáme nahrubo nakrájenou hrstičku pórku. Vymačkáme stroužky česneku. Přisypeme majoránku, osolíme a opepříme. Do těsta přidáme hrubou mouku, vajíčko a vše promícháme. Na pánvi necháme ohřát sádlo. Těsto dáme na pánev a osmažíme z obou stran podle libosti.

Dále opečeme na zbytku sádla medailonky do měkka, vyjmeme. Orestujeme nakrájené houby, zalijeme smetanou a zredukujeme do potřebné konzistence. Dochutíme a podáváme.

 

Autor: šéfkuchař Martin Jindra z Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze

05.01.2018
Martin Jindra - Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze
Zpět
banner right