banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Hřbet z muflona, bramborový fondant, dýňové pyré, omáčka z červeného vína

Hřbet z muflona, bramborový fondant, dýňové pyré, omáčka z červeného vína

Technologický postup 4-6 porcí:

  • Bramborový fondant

Celou bramboru ve slupce pečlivě očistěte, přes plochou stranu odřízněte slupku z obou stran tak, aby vznikl nepravidelný ovál o výšce 2,5-3cm. Připravené fondány vložte na plech, přidejte sůl, čerstvě mletý pepř, celý česnek, snítky tymiánu, plátky citrónu a přelijte přepuštěným máslem tak, aby bylo vše ponořené. Vložte do předem rozehřáté trouby a pečte při teplotě 110°c do měkka. Poté brambory vyndejte a nechte zchladnout. Před servírováním opečte fondány z obou stran do zlato-hněda.

  • Dýňové pyré

Dýni hokaido rozpulte, lžící vyjměte jádra, vložte na plech, přidejte sůl, čerstvě mletý pepř, med, česnek, snítka tymiánu, přiklopte poklicí a vložte do trouby. Pečte při teplotě 180°c asi 1,5 hodiny. Po upečení dýni překlopte do hrnce, vyvařte přebytečnou tekutinu, rozmixujte tyčovým mixérem a na závěr zašlehejte trochu másla.

Rada – pyré bývá často velmi řídké. Pro zahuštění pečte dýní společně se sladkými brambory.

  • Omáčka z červeného vína

1,5l červeného vína vlijte do hrnce a svařte zhruba na 2dcl. Přidejte 200g cukru, lehce zavařte a zašlehejte máslo (již bez varu).

 

  • Hřbet z muflona

Očištěný hřbet zprudka opečte na rozpálené pánvi ze všech stran.

Poté vložte do trouby a při teplotě asi 130°c zvolna dopékejte asi 20 minut. Před servírováním hřbet nakrájejte na plátky asi 2,5cm široké.  

 

Roman Rendl

24.11.2017
Roman Rendl - Zámecký hotel Liblice
Zpět
banner right