banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Dančí roládka s jedlými kaštany, hlívou ústřičnou

Dančí roládka s jedlými kaštany, hlívou ústřičnou

Potřebné suroviny

  • dančí kýta 600 g
  • hlíva ustřičná 200 g
  • dýně Hokaido 500 g
  • jedlé kaštany 100 g
  • šalotka 200 g
  • krupice 250 g
  • smetana 500 ml
  • brambory 100 g
  • sůl, pepř, olej, rozmarýn, jalovec, máslo

 

Postup

Šalotku zpěníme na másle, přídáme brambory a dýni. Podlijeme zeleninovým vývarem a rozdusíme do měkka. Poté vymixujeme ručním mixerem a dochutíme. Hlívu očistíme a orestujeme na másle.

Dančí kýtu rozkrojíme na menší plát, ze zbytku odřezků a smetany uděláme fáš, do které rozsekáme kaštany. Fáš vložíme na připravený plát z kančí kýty a pečlivě zabalíme a svážeme. Opečeme a dále dáme dopéci do trouby až do měkka. Roládku potom rozkrojíme, dáme na dýňovou kaši a podlijeme vinnou omáčkou.

 

Více informací o panu šéfkuchaři se můžete dozvědět zde

01.02.2018
Martin Jindra - Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze
Zpět
banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím