banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Srnčí se šípkovou omáčkou a mandlovými kroketami

Srnčí se šípkovou omáčkou a mandlovými kroketami

Na 4 - 6 porcí budeme potřebovat:

  • 1kg srnčí kýty, 300g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 200g cibule, 50g povidel, 200ml šípkového pyré, 50g cukru, 10cl octa, divoké koření,
  • snítek rozmarýnu, 100g másla, 25g sádla, 500ml červeného vína, 50g hladké mouky, 300g polohrubé mouky, 150g sádla, Sůl, 500g brambor, 4 vejce, 100g plátkových mandlí, 100g strouhanky

 

Postup přípravy:

Připravíme základ z kořenové zeleniny a cibule, když je zelenina orestovaná do zlatova přidáme cukr, koření, necháme zkaramelizovat a přidáme ocet. Poté necháme krátce odvařit a postupně přidáváme povidla (pyré).

Přidáme srnčí kýtu, kterou jsme si svázali do válečku, orestujeme ze všech stran, osolíme opepříme a zalijeme vínem, dusíme do měkka. Maso vyjmeme a připravíme si jíšku, s kterou zahustíme omáčku. Dochutíme.

  • Krokety

Z vody, sádla a mouky si připravíme odpalované těsto, které se nám nelepí na stěny hrnce. Do vychladlého těsta přidáme nastrouhané brambory, vejce a mandle, sůl a vymícháme těsto, které obalujeme v trojobalu a smažíme později na sádle.

 

Autor: šéfkuchař Martin Jindra z Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze

01.02.2017
Martin Jindra - Koleje a menzy Univerzity Karlovy v Praze
Zpět
banner right