Dančí roládka s jedlými kaštany, hlívou ústřičnou
Potřebné suroviny
- dančí kýta 600 g
- hlíva ustřičná 200 g
- dýně Hokaido 500 g
- jedlé kaštany 100 g
- šalotka 200 g
- krupice 250 g
- smetana 500 ml
- brambory 100 g
- sůl, pepř, olej, rozmarýn, jalovec, máslo
Postup
Šalotku zpěníme na másle, přídáme brambory a dýni. Podlijeme zeleninovým vývarem a rozdusíme do měkka. Poté vymixujeme ručním mixerem a dochutíme. Hlívu očistíme a orestujeme na másle.
Dančí kýtu rozkrojíme na menší plát, ze zbytku odřezků a smetany uděláme fáš, do které rozsekáme kaštany. Fáš vložíme na připravený plát z kančí kýty a pečlivě zabalíme a svážeme. Opečeme a dále dáme dopéci do trouby až do měkka. Roládku potom rozkrojíme, dáme na dýňovou kaši a podlijeme vinnou omáčkou.
Více informací o panu šéfkuchaři se můžete dozvědět zde.