banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Zajíc na smetaně

  • Budeme potřebovat:
  • 1 kg zadního masa s kostí, 200 g slaniny, 60 g kořenové zeleniny, 1 cibuli, 25 ml octa, divoké koření (nové koření, celý pepř, tymián), citron, 2 polévkové lžíce hladké mouky, 2 lžičky hořčice, lžičku cukru, 100 ml mléka, 100 ml 12 % smetany, 2 dl bílého vína, 50 g másla, sůl

Zaječí hřbet a běhy odblaníme, opláchneme, protkneme slaninou a osolíme. Na másle si osmahneme cibuli a kořenovou zeleninu, zakápneme octem a přidáme divoké koření. Do této směsi přidáme maso, opláchnutý citron nakrájený na plátky, vše podlijeme a dusíme doměkka. 

Měkké maso poté vyndáme a základ zahustíme jíškou z másla a mouky. Pak přidáme hořčici, cukr, ocet, dobře provaříme a přidáme mléko. Omáčku vaříme cca 1 hodinu a nakonec ji zjemníme smetanou a bílým vínem. Provařenou omáčku procedíme, krátce povaříme a můžeme zjemnit máslem. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem.

banner right