banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Zajíc na česneku

  • Budeme potřebovat:
  • naporcovaného zajíce, 7 - 8 stroužků česneku, 150 g slaniny, 1 lžíci hladké mouky, 1 cibuli, 100 g sádla, lžičku kmínu, sůl, pepř

Pekáček si vymažeme sádlem a narovnáme do něj nakrájenou cibuli. Prolisujeme si česnek a potřeme jím zajíce, osolíme, posypeme kmínem, potáhneme slaninou a pečeme pozvolna při 150 °C cca 2 a půl hodiny. Během pečení maso obracíme a přeléváme šťávou. Upečeného zajíce pak vyndáme a šťávu zahustíme moukou. Dle potřeby můžeme omáčku naředit vodou. Takto upraveného zajíce podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

banner right