banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Tetřev pečený

  • Budeme potřebovat:
  • tetřeva, 150 g slaniny, 100 g másla, 200 g kořenové zeleniny, 1 cibuli, 6 bobulek jalovce, citron, sůl, pepř

Odleženého tetřeva v peří oškubeme, hlavu odřízneme, tělo opálíme, vykucháme, očistíme, osolíme a opepříme. Obalíme slaninou, převážeme nití a pečeme na másle s kořenovou zeleninou, jalovcem a plátky z půlky citronu doměkka. Poté odstraníme nit, maso vyndáme a omáčku přecedíme. Podáváme nejlépe s pečenými bramborami.

U nás se však tetřev neloví, proto pro Vás tento recept připadá v úvahu, jen když si ho přivezete ze zahraničí.

banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím