Srnčí carpaccio, jablečno-celerová remuláda, vlašské ořechy
Srnčí carpacio
- · Srnčí hřbet 200 g
- · Plátková sůl 10 g
- · Čerstvě mletý pepř 5g
Srnčí hřbet si nakrájíme na jednotlivé porce. Poté porce masa roztlučeme paličkou přes folii na tenké plátky. Pomocí plastové karty vytvarujeme do pravidelného kruhu. Těsně před servisem maso vychutíme solí, pepřem a dáme na talíř.
Jablečno-celerová remuláda
· Celer nakrájený na julienne 100 g
· Jablko (granny smith) nakrájené na julienne 50 g
· Jablečná šťáva 40 ml
· Majonéza 100 g
· Citronová šťáva z jednoho citronu
Celer s jablkem smícháme dohromady, přidáme majonézu a jablečnou šťávu. Vše pořádně promícháme, vychutíme solí, podle potřeby dokyselíme citronovou šťávou.
Vlašské ořechy
· Vlašské ořechy 100 g
Ořechy si na pánvi pomalu opražíme, necháme zchladnout a v hmoždíři je nahrubo rozmělníme. Těmito ořechy potom posypeme celé jídlo.