banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Srnčí carpaccio, jablečno-celerová remuláda, vlašské ořechy

Srnčí carpaccio,  jablečno-celerová remuláda,  vlašské ořechy

 

 

 

 

 

 

Srnčí carpacio

  • ·         Srnčí hřbet 200 g
  • ·         Plátková sůl 10 g
  • ·         Čerstvě mletý pepř 5g

 

     

 

 

Srnčí hřbet si nakrájíme na jednotlivé porce. Poté porce masa roztlučeme paličkou přes folii na tenké plátky. Pomocí plastové karty vytvarujeme do pravidelného kruhu. Těsně před servisem maso vychutíme solí, pepřem a dáme na talíř.

Jablečno-celerová remuláda

·         Celer nakrájený na julienne 100 g

·         Jablko (granny smith) nakrájené na julienne 50 g

·         Jablečná šťáva 40 ml

·         Majonéza 100 g

·         Citronová šťáva z jednoho citronu

     

    Celer s jablkem smícháme dohromady, přidáme majonézu a jablečnou šťávu. Vše pořádně promícháme, vychutíme solí, podle potřeby dokyselíme citronovou šťávou.

Vlašské ořechy

·         Vlašské ořechy 100 g

     Ořechy si na pánvi pomalu opražíme, necháme zchladnout a v hmoždíři je nahrubo rozmělníme. Těmito ořechy potom posypeme celé jídlo.

03.07.2015
Bc. Miroslav Kubec - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Zpět
banner right