Recept na tento víkend - Pečený zajíc se zeleninou, česnekem a brambory
Na 4 porce budeme potřebovat:
- 1 celého zajíce
- 6 cibulí
- 1 kg brambor
- 150 g uzené slaniny
- 6 bílých paprik
- 6 rajčat
- 6 stroužků česneku
- 6 bobkových listů
- 10 kuliček nového koření
- 1 lžíce rajského protlaku
- 130 ml olivového oleje
- snítka oregána
- sůl, pepř
- alobal, zapékací miska
Postup přípravy:
Očištěného a omytého zajíce prošpikujeme, osolíme a opepříme. Zajíce vložíme do zapékací misky a necháme 30 minut při pokojové teplotě odležet.
Brambory oloupeme, opláchneme a nákrájíme na měsíčky. Brambory přendáme do větší mísy, přidáme rajský protlak, oregáno, bobkový list, nové koření, oloupané stroužky česneku v celku, sůl, pepř, 80 ml olivového oleje a pořádně promícháme.
Brambory navrstvíme na králičí stehna. Poté nakrájíme na hrubo cibuli, papriku, rajčata a nasypeme na brambory. Zakapeme olivovým olejem. Misku překryjeme alobalem, pořádně utěsníme a dáme do trouby na režim Horký vzduch 170°C čas 2 hodiny, poté alobal sundáme a dopečeme ve stejném režimu dalších 30 minut na barvu.