banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR představuje - Hruškový tarte tatin, sorbet z calvadosu

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR představuje - Hruškový tarte tatin, sorbet z calvadosu

Hruškový tarte tatin

·         Hrušky 1200 g

·         Máslo 30 g

·         Krupicový cukr 100 g

·         Listové těsto 30 g

            Na dno pánve rozprostřeme máslo smíchané s cukrem. Hrušky oloupeme zbavíme jadřinců a nakrájíme na osminky. Poté je vyskládáme vedle sebe na pánev s máslem a cukrem. Celou pánev začneme pomalu zahřívat na plotně a necháme hrušky pomalu karamelizovat. Až se nám udělá na spodu pánve tmavší karamel zakryjeme pánev vyrolovaným listovým těstem a dáme péct do trouby na 170°C asi na 13 minut – než se těsto upeče dozlatova.

Sorbet z calvadosu

·         Cukr 200 g

·         Jablečná šťáva 500 ml

·         Calvados 100 ml

·         Bílek z jednoho vejce

           Jablečnou šťávu zavaříme s cukrem, necháme vychladnout a přidáme calvados s bílkem. Poté základ na sorbet dáme do stroje na zmrzlinu a vymrazíme na sorbet.

 

 

31.07.2015
Bc. Miroslav Kubec - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Zpět
banner right