Pečená kančí panenka na ragů z lišek
Suroviny
kančí panenka 0,2 kg, sůl 0,002 kg, pepř drcený 0,0002 kg, worcester 0, 01 kg, cibule 0,03 kg, lišky 0,15 kg, smetana 0,1 kg, cuketa 0,1 kg, brambory 0,1 kg, vejce 1ks, mouka hladká 0,02 kg, kmín drcený 0,001kg, majoránka 0,001 kg, olej 0,1 l
Postup
Panenku namarinujeme půl hodiny v soli, pepři a worcesteru. Opečeme do růžova a dopékáme 20 minut při 75 stupních v konvektomatu. Zpěníme cibulku, přidáme lišky, kmín, pepř, sůl, smetanu a zredukujeme na ragů.
Nastrouháme brambory, cuketu přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku trochu mouky a zpracujeme těsto. Pečeme do zlatova na pánvi malé placičky.
Autor: šéfkuchař Filip Starý z Clarion Congress Hotelu v Českých Budějovicích.