Jelení hřbet s rozmarýnem a drceným jalovcem doplněný kořenovou zeleninou, bramborovo-kaštanovou kaší a omáčkou z čokolády

Suroviny
Jelení hřbet, sůl, černý pepř, jalovec, červené víno, olivový olej, rozmarýn, petržel, mrkev, pažitka, brambory, máslo, mléko, jedlé kaštany, zvěřinový demi glace, hořká čokoláda 70%
Pracovní postup
Jelení hřbet naložte do směsi oleje, červeného vína, soli, pepře, jalovce a rozmarýnu. Ze všech stran opečte na pánvi a dejte dopéct do konvektomatu na režim horký vzduch 160°C sonda nastavte na 58°C. Do pánve přilijte předem připravenou omáčku demi glace, provařte a nakonec přidejte kousek čokolády.
Kořenovou zeleninu, oloupejte, nakrájejte na pravidelné hranoly, uvařte v osolené vodě a svažte pažitkou. Před expedicí opečte na oleji. Bramborovou kaši uvařte dle tradiční receptury a přidejte do ní spařené jedlé kaštany nasekané na hrubo.
Více informací o autorovi se můžete dozvědět zde.