Jak připravit divokou kachnu radí šéfkuchař Antonín Bradáč
Suroviny
- 4ks kachní prsa, dýně Hokkaidó, 1 sv kapusta kadeřavá, 1ks křen čerstvý, 0,5l smetana, divoké koření
Postup
Kachní prsa osolíme a vložíme do vakuového sáčku s kouskem másla a zavakujujeme. Vaříme v Sous-Videna 62°C 70-80 minut. Poté prudce zchladíme ve vodě s ledem.
Dýni očistíme a zabalíme do alobalu a pečeme v konvektomatu na režim horký vzduch 300°C cca 30 minut (do změknutí). Poté rozmixujeme na jemné pyré, přidáme máslo a ochutíme solí.
Křen nastrouháme na jemno a vyvaříme ve smetaně, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, přecedíme a dáme do lahve na šlehačku s jednou bombičkou a napěníme.
Kadeřavou kapustu krátce ohřejeme v zeleninovém vývaru s máslem.
Kachní prsa vyndáme ze sáčku, osušíme a opečeme na kůži na pánvi bez tuku. Necháme vypéct kůžičku do zlatova, poté otočíme a krátce opečeme.
Prsíčko nakrájíme na plátky a podáváme s dýňovým pyré, křenovou omáčkou a kapustou.
Antonín Bradáč
Více informací o autorovi se můžete dozvědět zde.