banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Divočák se slaninovým knedlíkem

 Divočák se slaninovým knedlíkem

Ragú

  • 1 kg kýty z divočáka
  • 250 gr cibule
  • 200 ml červené víno
  • 150 ml olej
  • 50 ml olej z vlašských ořechů
  • 10 gr jalovec
  • sůl
  • 20 gr cukr
  • kardamon, celá skořice
  • 150 gr zmražené brusinky
  • čerstvý tymián
  • 100 gr šípková marmeláda

 

Slaninové knedlíky

  • 200 gr slanina
  • 300 gr hrubá mouka
  • 200 ml mléko
  • 250 gr bílé pečivo
  • 100 gr cibule
  • 30  gr nasekaná petržel
  • 30 gr máslo
  • 2 vejce
  • sůl, pepř

 

Postup

Očistěte maso z divočáka nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte červeným vínem a vodou. Přidejte zpět maso a vařte doměkka. Když je ragů hotové, přidejte zmražené brusinky a šípkovou marmeládu.

 

Slaninové knedlíky

Nakrájejte bílé pečivo na malé kostičky a nechte přes noc vysušit. Nakrájejte slaninu a cibuli na malé kousky a orestujte obojí na pánvi. Smíchejte pečivo se žloutkem, teplým mlékem, moukou, cibulí se slaninou a nasekanou petrželkou. Okořeňte solí, pepřem. Směs promíchejte a pomalu přidejte vyšlehaný bílek. Vymažte dortovou formu máslem nebo vyložte pečícím papírem, rozložte do formy připravenou směs a pečte v troubě při teplotě 140° C po dobu asi 20 minut. Poté hotový knedlík nakrájejte na větší kostky a podávejte s ragů.

 

Šéfkuchař Robert Sklenář z Clarion Grandhotel Zlatý Lev Liberec

Více informací o panu šéfkuchaři se můžete dozvědět zde.

02.03.2018
Robert Sklenář - CLARION GRANDHOTEL ZLATÝ LEV
Zpět
banner right