banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Polévka z jelena

  • Budeme potřebovat:
  • 500 g jelenního maso, 100 g jelenních jater, 50 g veky, 2 cibule, česnek, 1 vejce, 40 g strouhanky, 15 g hladké mouky, 2 mrkev, půlku celeru, 3 bobkový list, majoránku, mletý pepř, petrželovou nať, sůl

Jemně nakrájenou cibuli se zeleninou si orestujeme na másle. Poté přidáme očištěné maso, zalijeme chladnou vodou, okořeníme a táhneme do změknutí masa. Uvařené maso vyjmeme a nakrájíme na drobné kousky. Vývar přecedíme a dochutíme dle chuti solí. Poté nakrájené maso vrátíme zpět do vývaru.

Mezitím si připravíme knedlíčky. Očištěná játra nakrájíme na kousky, přidáme navlhčenou veku, jemně pokrájenou cibuli a vše umeleme. Do takto připravené směsi přidáme strouhanku, mouku, utřený česnek se solí, vejce, majoránku a pepř. Z hotové směsi tvoříme knedlíčky, které zavaříme do vývaru. Před podáváním polévku ozdobíme jemně nakrájenou petrželkovou natí.

banner right