banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Čočková polévka se zvěřinou

Čočková polévka se zvěřinou
  • Budeme potřebovat:
  • 500 g zvěřiny (např. zbytky z koroptve, zajíce...), 200 g hovězího masa, 100 g slaniny, 250 g čočky, sůl, pepř, bobkový list, cibuli, 50 g másla, 50 g kořenové zeleniny

Opláchnuté hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a táhneme. Mezitím si uvaříme čočku a když je téměř hotová, přecedíme ji. Poté ji zalijeme hovězím vývarem, přidáme osmahnutou zeleninu na másle a vaříme. Mezitím si podusíme jemně nakrájenou cibuli se zvěřinou, slaninou a bobkovým listem. Když je maso měkké, přidáme ho pokrájené na kousky do polévky a chvíli povaříme. Nakonec ozdobíme propláchnutou a jemně nakrájenou petrželkou. 

Foto: flickr

banner right