banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Bažantí polévka s domácími nudlemi

  • Budeme potřebovat:
  • 1 bažanta (staženého), 60 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1 cibuli, sůl, 7 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 5 bobkový list, vodu, petrželovou nať

Bažanta vložíme do hrnce se studenou vodou, kořením a táhneme, dokud maso nezměkne. Poté bažanta vyndáme z vývaru, obereme maso a nakrájíme na kousky. Mezitím si očistíme zeleninu a dle fantazie ji buď nastrouháme nebo nakrájíme. Maso pak vrátíme zpět do vývaru, přidáme zeleninu, nudle a vaříme dokud zelenina a nudle nezměknou. Nakonec přidáme petrželovou nať.

  • Domácí nudle

1 vejce, 160 g hrubé mouky

Připravíme si pevné nelepivé těsto, které rozválíme na tenké pláty. Ty poté položíme na čistou utěrku a necháme proschnout. Suché plátky nakrájíme na 3 až 4 centimetrové proužky a ostrým nožem krájíme na co nejtenčí nudličky. 

banner right