Bažantí polévka s domácími nudlemi
- Budeme potřebovat:
- 1 bažanta (staženého), 60 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1 cibuli, sůl, 7 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 5 bobkový list, vodu, petrželovou nať
Bažanta vložíme do hrnce se studenou vodou, kořením a táhneme, dokud maso nezměkne. Poté bažanta vyndáme z vývaru, obereme maso a nakrájíme na kousky. Mezitím si očistíme zeleninu a dle fantazie ji buď nastrouháme nebo nakrájíme. Maso pak vrátíme zpět do vývaru, přidáme zeleninu, nudle a vaříme dokud zelenina a nudle nezměknou. Nakonec přidáme petrželovou nať.
- Domácí nudle
1 vejce, 160 g hrubé mouky
Připravíme si pevné nelepivé těsto, které rozválíme na tenké pláty. Ty poté položíme na čistou utěrku a necháme proschnout. Suché plátky nakrájíme na 3 až 4 centimetrové proužky a ostrým nožem krájíme na co nejtenčí nudličky.