banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Recept na tento víkend - Pečený zajíc se zeleninou, česnekem a brambory

Recept na tento víkend - Pečený zajíc se zeleninou, česnekem a brambory

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 1 celého zajíce
  • 6 cibulí
  • 1 kg brambor
  • 150 g uzené slaniny
  • 6 bílých paprik
  • 6 rajčat
  • 6 stroužků česneku
  • 6 bobkových listů
  • 10 kuliček nového koření
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 130 ml olivového oleje
  • snítka oregána
  • sůl, pepř
  • alobal, zapékací miska

Postup přípravy:

Očištěného a omytého zajíce prošpikujeme, osolíme a opepříme. Zajíce vložíme do zapékací misky a necháme 30 minut při pokojové teplotě odležet.

Brambory oloupeme, opláchneme a nákrájíme na měsíčky. Brambory přendáme do větší mísy, přidáme rajský protlak, oregáno, bobkový list, nové koření, oloupané stroužky česneku v celku, sůl, pepř, 80 ml olivového oleje a pořádně promícháme.

Brambory navrstvíme na králičí stehna. Poté nakrájíme na hrubo cibuli, papriku, rajčata a nasypeme na brambory. Zakapeme olivovým olejem. Misku překryjeme alobalem, pořádně utěsníme a dáme do trouby na režim Horký vzduch 170°C čas 2 hodiny, poté alobal sundáme a dopečeme ve stejném režimu dalších 30 minut na barvu. 

 

23.11.2018
Antonín Bradáč - Electrolux Professional
Zpět
banner right