Ragú z divočáka se slaninovým knedlíkem
Ragú
- 1kg kýty z divočáka
- 250gr cibule
- 200ml červené víno
- 150ml olej
- 50ml olej z vlašských ořechů
- 10gr jalovec
- sůl
- 20gr cukr
- kardamon, celá skořice
- 150gr zmražené brusinky
- čerstvý tymián
- 100gr šípková marmeláda
Slaninové knedlíky
- 200gr slanina
- 300gr hrubá mouka
- 200ml mléko
- 250gr bile pečivo
- 100gr cibule
- 30gr nasekaná petržel
- 30gr máslo
- 2 vejce
- sůl, pepř, lískový oříšek
Postup:
Očistěte maso z divočáka nakrájejte na kostky. Zahřejte hrnec a přilijte slunečnicový a ořechový olej. Restujte maso, dokud nebude tmavé, pak jej vyjměte. Přidejte do hrnce nakrájenou cibuli s kořením a restujte dozlatova. Pak cibuli zalijte červeným vínem a vodou. Přidejte zpět maso a vařte doměkka. Když je ragů hotové, přidejte zmražené brusinky a šípkovou marmeládu.
Slaninové knedlíky
Nakrájejte bile pečivo na malé kostičky a nechte přes noc vysušit. Nakrájejte slaninu a cibuli na malé kousky a orestujte obojí na pánvi. Smíchejte pečivo se žloutkem, teplým mlékem, moukou, cibulí se slaninou a nasekanou petrželkou. Okořeňte solí, pepřem a lískovým oříškem. Směs promíchejte a pomalu přidejte vyšlehaný bílek. Vymažte dortovou formu máslem nebo vyložte pečícím papírem, rozložte do formy připravenou směs a pečte v troubě při teplotě 140° C po dobu asi 20 minut. Poté hotový knedlík nakrájejte na větší kostky a podávejte s ragů.
Šéfkuchař Robert Sklenář z Clarion Grandhotel Zlatý Lev Liberec
Více informací o panu šéfkuchaři se můžete dozvědět zde.