banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR představuje - Consomée z bažanta, pošírované křepelčí vejce

Prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR představuje - Consomée z bažanta, pošírované křepelčí vejce

Consomée

·         Bažantí kosti 4 kg

·         Mrkev 300g

·         Petržel 100g

·         Cibule 100g

·         Tymián 5 snítků

·         Celý pepř 5 kuliček

·         Nové koření 5 kuliček

·         Česnek 5 stroužků

·         Bílky z 6 vajec

·         Bažantí prso 200g

·         Madeira 100ml

     Bažantí kosti dáme na plech a dáme je do trouby na 140°C pomalu péct po dobu 1,5 hodiny. Dvě třetiny zeleniny a  všechno koření budeme pozvolna restovat do hnědé barvy v hrnci. Poté přidáme upečené kosti a zalejeme vodou – vývar necháme táhnout asi 4 -5 hodin. Poté vycedíme a zachladíme. Bokem si nameleme na hrubo bažantí maso, smícháme ho s bílkama a zbylou třetinou zeleniny. Hmotu dáme do prochladlého vývaru a pomalu přivedeme k varu. Bílky nám začnou zachytávat nečistotu z vývaru a maso nám polévku zintenzivní. Takto budeme Consomée táhnout asi jednu hodinu. Asi uprostřed tepelné úpravy do polévky přilejeme madeiru. Po hodině sundáme z plotny a přes platýnko consomée přecedíme.

Pošírované křepelčí vejce

·         Křepelčí vejce 4ks

·         Ocet 100ml

·         Voda 1000ml

                  Vodu přivedeme s octem k varu a stáhneme. Křepelčí vejce si rozklepneme a dáme do převařené vody a necháme asi 1 minutu velice                             pomalu pošírovat. Poté vejce vyndáme a dáme do polévkového talíře a zalejeme naším Consomée.

24.07.2015
Bc. Miroslav Kubec - Asociace kuchařů a cukrářů České republiky
Zpět
banner right