banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Mufloní hřbet na česneku

  • Budeme potřebovat:
  • 1,5 kg mufloního hřbetu, 150 g slaniny, 6 stroužků česneku, 100 g másla, 250 ml masového vývaru, 30 g mouky, 2 cibule, sůl

Maso naložíme do mořidla nejlépe na 2 až 3 dny. Poté vyndáme, dobře očistíme, odblaníme a zbavíme loje. Hřbet proslaníme polovinou slaniny, osolíme a potřeme utřeným česnekem. V hrnci si osmahneme na másle cibuli se zbytkem slaniny, vložíme hřbet, podlijeme vývarem a nejdříve dusíme pod pokličkou a poté dopečeme v troubě.

Upečený hřbet se odloupne z obou stran od hřbetní kosti a nakrájí se na kousky. Výpek nakonec zaprášíme moukou, promícháme, krátce provaříme a přecedíme zpět na maso. Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem.

banner right