banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Klasické mořidlo

  • Budeme potřebovat:
  • 250 ml octa, 250 ml vody, 3 lžíce kořenové zeleniny nakrájené na plátky (mrkev, celer, petržel), 5 zrnek černého pepře, bobkový list, 3 zrnka nového koření, cibuli, tymián

Přísady svaříme a necháme vychladnout. Mořidlo použijeme dle receptů, které chceme připravit. Ale většinou mořidlo nalijeme na maso potažené slaninou, zatížíme a dle druhu masa necháme v chladu 3 až 5 dní. Maso každý den obracíme.

Do mořidla se maso vyluhuje, proto je vhodné jej použít na podlévání či dušení masa při dalším postupu.

banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím