banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Divoký králík po horácku - ze staročeské kuchyně

  • Budeme potřebovat:
  • divokého králíka, 150 g slaniny, hovězí polévku, 2 dl vína, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, špetku tymiánu, lžičku hladké mouky, lžičku kaparů, 4 olivy, lžíci citronové šťávy

Králíka si rozdělíme na 4 části, osolíme, potáhneme slaninou a v hovězí polévce, víně a koření dusíme doměkka. Játra můžeme přidat až ke konci a krátce podusíme. Krev rozetřeme s moukou a přidáme k masu s olivami, kapary, octem a citronovou šťávou. Necháme chvíli provařit a podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.

banner right