banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

  • Budeme potřebovat:
  • 500 g kančí kýty bez kosti, 60 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 80 g másla, 45 ml octa, citron, 50 g hladké mouky, divoké koření, sůl, 75 g šípkové marmelády, lžičku skořice, lžíci cukru, 2 dl červeného vína

Kančí kýtu osušíme a osolíme. Cibuli a zeleninu osmahneme na másle, přidáme divoké koření, ocet, na plátky nakrájený citron a zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso a dusíme v troubě doměkka. Pak vyndáme měkké maso a omáčku zahustíme jíškou, rozředíme vodou, přidáme marmeládu, skořici a cukr.

Omáčku vaříme za stálého míchání cca hodinu a poté dosolíme, dochutíme octem a přidáme víno. Nakonec omáčku přecedíme a krátce provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

banner right