banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Divočák na víně

Divočák na víně
  • Budeme potřebovat:
  • 500 g kančí kýty, 2 dl červeného vína, 1 cibuli, 50 g sádla, 25 g hladké mouky, 2 lžičky cukru, citron, 25 g cukru, 25 ml octa, divoké koření, 20 g brusinkového kompotu, 100 g kořenové zeleniny

Maso opečeme z obou stran a poté vyndáme stranou. Do výpeku vložíme nakrájenou zeleninu s cibulí, přidáme část cukru a podlijeme vodou. Maso vložíme do takto připraveného základu, zastříkneme octem, přidáme koření a citron nakrájený na plátky. Zaklopíme pokličkou a pečeme doměkka. 

Poté maso vyndáme a omáčku zahustíme moukou, přilijeme trochu vody, brusinkový kompot, dosladíme, dosolíme, promícháme a provaříme. Dochutíme ještě octem a červeným vínem. Nakonec omáčku přecedíme a krátce provaříme. Podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.

banner right