banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Roštěnky z daňka po burgundsku

  • Budeme potřebovat:
  • 800 g dančího hřbetu, 100 g kořenové zeleniny, 2 cibule, 75 g sádla, divoké koření, 25 ml octa, 25 g rybízové marmelády, citron, lžíce cukru, 1 dl červeného vína, sůl, hladkou mouku

Dančí hřbet ve hřbetní kosti prosekneme, maso vykostíme, odblaníme a opláchneme. Z masa si nakrájíme roštěnky, které naklepeme a osolíme. Poté je opečeme z obou stran, vyjmeme a prozatím uložíme stranou. Cibuli a zeleninu osmahneme na tuku z opékání masa, zakápneme octem, přidáme koření, vrátíme roštěnky a dusíme doměkka.

Poté maso opět vyndáme a šťávu zahustíme jíškou ze sádla a mouky, podlijeme vodou, promícháme a přidáme rybízovou marmeládu, nakrájený citron a cukr. Omáčku dosolíme a za stálého míchání vaříme cca hodinu. Nakonec přidáme ještě červené víno a omáčku přecedíme. Maso vrátíme do hotové omáčky a vše společně krátce provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkovým kompotem. 

banner right