banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Myslivecká kuchařka

Dančí guláš

  • Budeme potřebovat:
  • 1 kg předního dančího masa, 20 g sádla, 4 cibule, mletou papriku, sůl, majoránku, mletý pepř, česnek, 80 g rajčat, hladkou mouku

Na sádle si osmahneme cibuli do zlatova, přidáme papriku, zpěníme a podlijeme vodou. Do takto připraveného základu vložíme maso nakrájené na kostky, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Pak přidáme nakrájená rajčata a dusíme doměkka. Když je maso poloměkké, zahustíme moukou, rozmícháme a dusíme. Ke konci přidáme majoránku. Když je maso měkké, vyjmeme ho a omáčku přecedíme. Nakonec vrátíme zpět maso a guláš ještě krátce povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo čerstvým chlebem.

banner right