banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Sokolnictví

Moták stepní | (Circus macrourus)

Moták stepní je středně velký pták, který má tělo dlouhé 40 až 50 cm. Samec bývá zbarven převážně šedě s tmavými konci křídel, které jsou ze spodní strany čistě bílé. Samice je hnědá se světlejší spodní částí těla. Hnízdí na jihovýchodě Evropy a střední Asii a převážně zimují v Indii, Africe a na jihovýchodě Asie. Vyjímečně zavítají také na západ Evropy a na Britské ostrovy. Živí se malými savci a menšími druhy ptáků. Samice klade 4 – 6 světlých vajec do hnízda vystlaného slámou, na kterých sedí po dobu 30 dnů. Během jarní, ale především podzimní migrace se téměř každoročně objevuje i u nás. 

banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím