banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Tipy pro vás

Kuchař roku 2015/2016 - Sláva zvěřině

Kuchař roku 2015/2016 - Sláva zvěřině

Soutěž o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2015/2016“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů (AKC ČR) již od roku 1995.  

  • Finále se uskuteční dne 1. října 2015 na Výstavišti PVA EXPO Praha Letňany v hale č 7A2.  

Sláva zvěřině... 

Soutěžící musí v časovém limitu 4 hodiny připravit tříchodové menu ze sezónních surovin, které bude vycházet z tradiční české gastronomie. Zároveň musí být uvařené moderně.

V soutěžním menu musí být použit hřbet z divočáka bez kosti a bažant, hlavní surovinu dodá generální partner soutěže spol. Bidvest Czech Republic s.r.o. . Dále musí finalisté použít 5 surovin ze spotřebního koše s označením národní značky Klasa.

Do korespondenčního kola se přihlásilo celkem 11 profesionálních kuchařů z celé České republiky. Soutěžní komise vybrala 8 finalistů, kteří splnili kritéria zadání soutěže.

Finalisté soutěže

Buchwaldek  Pavel – šéfkuchař restaurace Zlatá Prahy v Hotelu InterContinental Praha

Douša Přemysl – šéfkuchař restaurace Potrefená husa Albertov Praha

Hlůžek Jan – šéfkuchař Restaurace AIR Club, Praha , FBA spol. s.r.o.

Kourek Tomáš – Corporate executive chef  The Pub Praha

Kováč Petr Erin – šéfkuchař Potrefená husa Brno Vaňkovka

Skuhrovec Michal  - šéfkuchař Café Lounge, Praha

Smyček Robert – executive chef Sodexo s.r.o.                                                                                                                    

Voldřich Michal – šéfkuchař Restaurace Beseda, Třeboň

 

Více informací se dočtete zde.

22.09.2015
Asociace kuchařů a cukrářů ČR
Zpět
banner right