Kuchař roku 2015/2016 - Sláva zvěřině
Soutěž o titul nejlepšího kuchaře České republiky „Kuchař roku 2015/2016“ je pořádána Asociací kuchařů a cukrářů (AKC ČR) již od roku 1995.
- Finále se uskuteční dne 1. října 2015 na Výstavišti PVA EXPO Praha Letňany v hale č 7A2.
Sláva zvěřině...
Soutěžící musí v časovém limitu 4 hodiny připravit tříchodové menu ze sezónních surovin, které bude vycházet z tradiční české gastronomie. Zároveň musí být uvařené moderně.
V soutěžním menu musí být použit hřbet z divočáka bez kosti a bažant, hlavní surovinu dodá generální partner soutěže spol. Bidvest Czech Republic s.r.o. . Dále musí finalisté použít 5 surovin ze spotřebního koše s označením národní značky Klasa.
Do korespondenčního kola se přihlásilo celkem 11 profesionálních kuchařů z celé České republiky. Soutěžní komise vybrala 8 finalistů, kteří splnili kritéria zadání soutěže.
Finalisté soutěže
Buchwaldek Pavel – šéfkuchař restaurace Zlatá Prahy v Hotelu InterContinental Praha
Douša Přemysl – šéfkuchař restaurace Potrefená husa Albertov Praha
Hlůžek Jan – šéfkuchař Restaurace AIR Club, Praha , FBA spol. s.r.o.
Kourek Tomáš – Corporate executive chef The Pub Praha
Kováč Petr Erin – šéfkuchař Potrefená husa Brno Vaňkovka
Skuhrovec Michal - šéfkuchař Café Lounge, Praha
Smyček Robert – executive chef Sodexo s.r.o.
Voldřich Michal – šéfkuchař Restaurace Beseda, Třeboň
Více informací se dočtete zde.