banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Naši autoři

Vladimír Šmejkal

Již od svých 10 let měl pan Vladimír Šmejkal jasnou představu, o tom, že se stane kuchařem. V roce 1989 dokončil studium jako kuchař s maturitou. Svou praxi absolvoval v mnoha pražských hotelech a restauracích, díky jejichž specializaci získal široký a rozmanitý základ na všech postech kuchyně. Zúčastnil se také mnoha soutěží, což přispělo k tomu, že byl vybrán do Tyrolských Alp, kde strávil 3 roky.nPo návratu do České republiky byl u zrodu restaurace Septim, kde začal uplatňovat veškeré získané zkušenosti z oblasti moderní gastronomie.

Poté následovala spolupráce s Hotelem Vila Voyta, kde jako šéfkuchař spolu s kolegy dosáhl na členství hotelu v řetězci malých luxusních hotelů světa. V tomto trendu pokračoval také v pražském Intercontinentalu a restauraci Flambeé. Zde se stal členem Národní reprezentace kuchařů ČR. Dále také vařil 6 týdnů v Bruselu po boku osobního kuchaře belgického krále Van de Perra.

Poté se podílel společně s francouzským kolegou na zrodu pražské restaurace Klementinum, kde připravoval jídla pro mnoho lidí z diplomacie, velvyslance, české šlechtice a i pro následníka trůnu Španělska, prince Filipa.

Dále spolupracoval s hotelem Diplomat na pozici šéfa restaurace (s úkolem rychlého převzetí celého hotelu, díky nové koncepci Cook and Chill).

Na pozici Executive chefa byl 8 let. Poté následovala pozice šéfa kuchyně stykového oddělení MZV a osobního kuchaře ministra zahraničí. Zde vařil pro oficiální návštěvy ČR z celého světa.

Také byl u zrodu renomované certifikované Slezské restaurace Vili Elis v Jeseníku. Od roku 2013 pracuje jako šéfkuchař konzultant, podílí se na různých gastronomických konceptech a působí jako externí poradce. Téměř každý měsíc pořádá odborné semináře, (více chodová menu spojená s degustací vín spojenou s odborným výkladem). Zajišťuje cateringové akce a vaří na zakázku, kde je schopen uspokojit ty nejnáročnější klienty. Pracovně působil také na Kypru, v USA, v Německu a Švýcarsku.

  • V případě zájmu o nejen skvělé jídlo, ale i nezapomenutelný zážitek můžete pana šéfkuchaře kontaktovat na:

email: vl.smejkal@email.cz

telefon: 732 461 790.

 

 

 

19.02.2015 | Šéfkuchař
banner right