banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Naši autoři

Bc. Miroslav Kubec

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Miroslav Kubec se narodil 25. 8.1960 v Ledči nad Sázavou. Vyučil se v Hotelu Inter.Continental Praha v roce 1978.

Svou kvalifikaci si po vyučení zvyšoval na studiu Střední hotelové školy společného stravování v Praze. Po absolvování této školy strávil dva nečinné roky základní vojenskou službou. V roce 2004 dokončil Vysokou školu cestovního ruchu, hotelnictví a lázeňství získáním titulu Bakalář.

Do svého nástupu na vedoucí místa v hotelnictví stihl pracovat u Jednoty Příbram, zvládl několik krátkých zahraničních praxí včetně Curišského Möwenpicku a pro svůj další rozvoj velmi důležitou stáž v Belgii u kuchaře belgického krále. Krátkou dobu pracoval v hotelu Forum Praha a poté v nově zrekonstruovaném hotelu Palace Praha, kde v roce 1990 v únoru poprvé stanul v čele kuchařského kolektivu. Rovněž stihl několik krátkodobých studijních pobytů – Dubai, Hong Kong, Nový Zéland, Austrálie, Singapur. Od roku 1993 pracuje ve funkci vedoucího výroby v hotelu Inter.Continental Praha.

Mimo jiné působí také jako komisař na kuchařských soutěžíchlektor na kuchařských seminářích. V současné době je prezidentem Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Kontinentálním ředitelm WACS pro Centrální Evropu. Od roku 2005 je člen představenstva Czech HORECA (Summit 2005).

Mimohotelová činnost - zaměření gastronomie :

  • 1996    : Gastronomická olympiáda kuchařů a cukrářů, Berlín, SRN - kapitán juniorského národního týmu - stříbrná medaile
  • 1997    : Soutěž o alpský pohár, Salzburg, Rakousko - kapitán juniorského národního týmu - 2. místo, stříbrná medaile
  • 1997    : 1. ročník Eurogastrojunior Brno, ČR - kapitán juniorského národního týmu - 1. místo, zlatá medaile
  • 1997    : držitel ocenění za prosazování gastronomie
  • 1998    : Kuchařská soutěž v Italském Trentinu - kapitán juniorského národního týmu - 2. místo, stříbrná medaile
  • 1998    : 2. ročník Eurogastrojunior Brno, ČR - kapitán juniorského národního týmu - 1. místo, zlatá medaile
  • 1998    : Světový pohár kuchařů Luxembourg - kapitán juniorského národního týmu - stříbrná a zlatá medaile, celkově druhé místo na světě
  • 1999    : Kuchařská soutěž v Italském Trentinu - kapitán juniorského národního týmu - zlatá medaile 
  • 1999    : 3. ročník Eurogastrojunior Brno, ČR - kapitán juniorského národního týmu - zlatá medaile
  • 2000    : Gastronomická olympiáda kuchařů a cukrářů, Erfurt, SRN - kapitán juniorského národního týmu - stříbrná medaile
  • 2001    : Gastronomická kuchařská soutěž ve Varšavě – kapitán juniorského národního týmu – zlatá medaile
  • 2003    : Mistrovství světa ve Skotsku Scotch Hot - kapitán juniorského národního družstva - stříbrná a bronzová medaile - celkově čtvrté                 místo na světě
  • 2004    : Gastronomická olympiáda kuchařů a cukrářů, Erfurt, SRN - kapitán juniorského národního týmu - stříbrná medaile 
  • 2008    : Držitel řádu Kříž Svatého Vavřinec, nejvyšší vyznamenání AKC CR za rozvoj a prosazování gastronomie

 

 

 

23.06.2015 | Šéfkuchař
banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím