banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Naši autoři

Jiří Faltys

Hodinový šéfkuchař

Podle jeho maminky už v první třídě základní školy věděl, že jeho povolání bude kuchař.

Nejdříve se vyučil a v roce 1982 dokončil studium na střední škole společného stravování.

Pracoval v dnes již zaniklém hotelu Flora a poté získával zkušenosti v restauracích se zaměřením na jednotlivé národní kuchyně.

Po listopadu 89 pomáhal při rekonstrukci a znovuotevření hotelu Adria, kde pracoval jako šéfkuchař. Pak se spolupodílel na otevření velice úspěšného designového hotelu Andel´s, kde působil také na pozici šéfkuchař. Poté připravoval a úspěšně otevřel veškerou gastronomii v kompletně rekonstruovaném resortu Kokořín, což obsahovalo otevření hotelu a tří restaurací.

Dalším jeho krokem bylo spoluvytváření a otevření hotelu Fusion spojený s tehdy ojedinělým „fast food“ konceptem soup baru.

Dále byl šéfkuchařem v Českém domě na letní olympiádě v roce 2012 v Londýně. Gastronomie v Českém domě byla vyhlášena americkou TV food kritičkou jako nejlepší gastronomie na celé olympiádě. Měl možnost osobně uvařit a prezentovat jídlo pro naše medailisty Báru Špotákovou, Zuzanu Hejnovou, Ondřeje Synka,……

Po úspěšné olympiádě nastoupil jako food development manager do Aramarku, kde vytvářel velice úspěšný projekt zdravé stravy „Vital food“ a koncept odlehčené české kuchyně v moderní úpravě pro provozy společného stravování.

Od roku 2014 pracuje jako šéfkuchař konzultant, externí poradce pro gastro segment. Spolupracuje se školami na zavádění konceptu „Zdravá strava do škol“. Zajišťuje cateringové akce. Spolupracuje s hotelovou školou v Klánovicích, kde působí jako externí učitel kulinářství.

Absolvoval pracovní stáže v Jugoslávii, Německu a Švýcarsku

Více na jeho webových stránkách www.hodinovysefkuchar.cz

email: hodinovysefkuchar@gmail.com

 

Telefon: 732 572 960

24.09.2015 | Šéfkuchař
banner right