banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Zemědělské a chovatelské výstavy v Brně přilákaly 50.000 lidí

Zemědělské a chovatelské výstavy v Brně přilákaly 50.000 lidí

Brno 30. června (ČTK)

Více než 50.000 lidí navštívilo v uplynulých čtyřech dnech na brněnském výstavišti zemědělské veletrhy Národní výstava hospodářských zvířat, Biomasa a Národní výstavu myslivosti. Jejich součástí byla i výstava chovatelských potřeb Propet a chovatelské výstavy psů a koček. Návštěvnost se tak ve srovnání s minulými ročníky, které se konaly před dvěma roky, zvýšila o 7000 lidí. ČTK to dnes řekli pořadatelé.

Výstav zúčastnilo 318 vystavovatelů, jichž a ve srovnání s předešlým ročníkem přibylo. Hlavní novinkou byl první ročník Národní výstavy myslivosti, který dnes skončil. Přes 80 vystavovatelů na něm představilo myslivecké potřeby. Zpestřením akce byla soutěž dřevorubců.

Celkem bylo na brněnském výstavišti k vidění přes 5000 zvířat, od hospodářských až po domácí mazlíčky. Na Národní výstavě hospodářských zvířat a zemědělské techniky prezentovalo své úspěchy 277 chovatelů. Počtem 800 vystavených hospodářských zvířat šlo o přehlídku srovnatelnou s největšími evropskými výstavami svého druhu, uvedli pořadatelé.

Na výstavišti se konaly komentované přehlídky skotu, prasat a koní. Návštěvníci opět vybírali nejkrásnější krávu výstavy a titul Miss sympatie získala kráva plemene Hereford z farmy Zelený v Drouhavci na Klatovsku.

Výzkumný ústav pícninářský byl oceněn za exponát Český čmelák - „bio" hnízdo čmeláka zemního odchované ekologickým způsobem v laboratorním chovu. Společnost Softmatic získala Zlatou medaili za produkt Magnifeed Industry - optimalizační program pro tvorbu receptur krmných dávek s legislativní kontrolou.

 

banner right