banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Zahrádkářská výstava Floria v Kroměříži měla rekordní účast

Zahrádkářská výstava Floria v Kroměříži měla rekordní účast

Kroměříž 12. května (ČTK) - Jarní etapa letošního ročníku zahrádkářských a pěstitelských výstav Floria v Kroměříži skončila s rekordní účastí.

Devítidenní akci navštívilo 68.000 lidí, což je téměř o 7000 více než loni. Kromě návštěvníků se zvýšil také počet prodejců. Zatímco loni jich přilákal areál v Kroměříži 300, letos se číslo přehouplo přes čtyři stovky. Podle pořadatelů k úspěchu výstavy přispělo hezké počasí, doprovodný hudební program a také dva prodloužené víkendy. Výstaviště navíc nechalo vedle areálu vybudovat druhé parkoviště.

Výstava začala 1. května a skončila tuto sobotu. "Letošní rekordní zájem je pro nás velice pozitivní, zároveň nás však nejvíce těší kladné ohlasy návštěvníků i prodejců, kteří si akci pochvalují," informovala ČTK manažerka výstavy Miroslava Ševčíková. Lidé podle ní oceňují, že se na Florii mohli nejen inspirovat ve venkovních zahradách či vnitřní expozici Májová zahrada, ale také si nakoupit sazenice, rostliny a potřeby pro dům a zahradu.

Hlavní květinovou expozici s názvem Májová výstava v pavilonu A tvořily tisíce kusů narcisů, tulipánů, hyacintů, muškátů či petunií. Pořadatelé připravili také výstavu svatebních šatů, která byla doplněna o kytice, jež podle Ševčíkové dodali účastníci floristické soutěže o nejkrásnější svatební vazbu. Výstaviště nabídlo i bohatý doprovodný program. Vystaveny zde byli například veteráni, k vidění byl i vůz Tatra, se kterým Karel Loprais zvítězil v dakarské rallye.

Výstaviště Floria, pojmenované po tradičních pěstitelských přehlídkách dříve konaných ve Věžkách na Kroměřížsku, hostilo jako první podzimní verzi těchto výstav v roce 2012. Letos na jarní etapu naváže letní, která se koná 27. až 30. srpna. "Návštěvníky opět čeká kombinace prodejní výstavy a atraktivního doprovodného programu," uvedla Ševčíková. Podzimní výstava se bude konat 8. až 11. října. Kromě toho výstaviště chystá program na Vánoce a prodejní výstavy drobného zvířectva a okrasného ptactva. Sezonu zahájila výstava věnovaná myslivosti, rybářství a včelařství.

 

banner right