banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Vodohospodářům chtěl někdo na Brněnsku vypustit rybník

Vodohospodářům chtěl někdo na Brněnsku vypustit rybník

Tvarožná (Brněnsko) 20. srpna (ČTK)

Vodohospodářům se někdo pokusil vypustit dvouhektarový rybník Pod Santonem v Tvarožné na Brněnsku, v němž je nasazeno asi 4000 línů. Patrně šlo o pytláky, kteří je chtěli později odlovit, řekla dnes ČTK mluvčí státního podniku Povodí Moravy Gabriela Tomíčková. O případu již společnost informovala policii, která se věcí zabývá.

Pytláci urazili zámek u výpustného zařízení rybníka a uvolnili stavidlo. Vodohospodáři na to přišli v pondělí, kdy byl již rybník ze dvou třetin vypuštěný. Stavidla zase zastavili a rybník nyní napouštějí.

Rybám hrozil úhyn. Pokud by přetrvávala vedra, zřejmě by bylo všechny nutné odvézt do kafilérie. Naštěstí se událost stala, když pršelo a voda, jíž bylo méně, byla proto více okysličená, vysvětlila mluvčí. Hrozilo, že vznikne škoda za 60.000 korun.

"Případ, že by nám někdo chtěl vypustit rybník a zřejmě v něm odlovit ryby, jsme ještě neřešili," doplnila Tomíčková. Povodí Moravy pečuje o vodní plochy na Moravě, mezi které patří nejen řeky a přehrady, ale také několik rybníků.

Ilustrační foto: JH

    

banner right