banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

V Brně se letos poprvé uskuteční Národní výstava myslivosti

Brno 10. února (ČTK) - Na brněnském výstavišti se letos na konci června uskuteční premiérový ročník Národní výstavy myslivosti, kterou chtějí pořadatelé opakovat jednou za dva roky. Veletrhy Brno tak reagují na přání myslivců, kteří už mají jednu výstavu Silva Regina. Nová výstava však má být určená více široké veřejnosti, informoval v tiskové zprávě ředitel výstavy Jan Kuběna.

Myslivci svoji výstavu uspořádají společně s taktéž bienální akcí Národní výstava hospodářských zvířat a zemědělské techniky, současně se bude konat i chovatelská výstava PROPET. "Očekáváme, že na tuto trojici akcí přijde od 25. do 28. června až 50.000 lidí," uvedl Kuběna. Na výstavišti se v tu dobu bude konat i veletrh Biomasa a poslední dva dny také výstavy koček a psů Interfelis a Intercanis.

"Myslivost a lovectví má dlouhou historii a tato tradice přetrvává až do současnosti. Na prvním ročníku výstavy myslivosti se bude prezentovat její vývoj, historie chovu a lovu zvěře, také ochrany zvěře a jejího životního prostředí. Výstava představí přehlídku mysliveckých a loveckých potřeb či významných loveckých trofejí," popsal Kuběna. Návštěvníci výstavu zhlédnou v pavilonu Z.

Výrazným tématem výstavy bude také lesnická pedagogika s důrazem na vzdělávání dětí a jejich vztah k přírodě. Součástí bude i prezentace regionálních potravin a značek Klasa a Regionální potravina

banner right