banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Národní muzeum chystá přírodovědné procházky po Praze

Národní muzeum chystá přírodovědné procházky po Praze

Praha 3. března (ČTK) Národní muzeum chystá přírodovědné procházky po Praze. První exkurze tuto neděli nabídne účastníkům seznámení s vodním ptactvem na Vltavě. V dubnu vyrazí za geologickými zajímavostmi na Barrandov, v květnu do Prokopského údolí za rostlinami vápencových stepí. V tiskové zprávě o tom informovala Tereza Petáková z oddělení vnějších vztahů muzea.

Vycházky plánují odborníci z Národního muzea vždy jednou za měsíc. "První destinací bude pražské nábřeží Vltavy, na kterém budou účastníci spolu s ornitologem z kroužkovací stanice Národního muzea pozorovat život vodního ptactva přímo v centru velkoměsta," uvedla Petáková.

Exkurzi 8. března povede ornitolog Jaroslav Cepák, trasa bude dlouhá jeden až dva kilometry. Sraz účastníků bude u Vltavy na Klárově v Cihelné ulici v 09:00. V dubnu vyrazí zájemci na pětikilometrový okruh z Hlubočep přes Barrandovu skálu. Květnová vycházka povede kopcovitým terénem dolní části Prokopského údolí. Botanik z Národního muzea Ota Šída účastníkům nedělní vycházky odhalí, kolik druhů rostlin roste a kvete touto dobou v Praze na skalních stepích.

Muzeum plánuje i další tematické procházku. Uveřejňovat je bude postupně na svém webu.

Foto: Pavel Prašivka

banner right