banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Městské lesy H. Králové postaví výukové centrum za 19 mil. Kč

Městské lesy H. Králové postaví výukové centrum za 19 mil. Kč

Hradec Králové 12. ledna (ČTK)

U Hradce Králové by mělo vzniknout lesní výukové centrum zhruba za 19 milionů korun. V objektu na místě hájovnu U Dvou šraňků by se školáci měli dozvědět například o chovu zvěře, ochraně životního prostředí i o lesnictví. ČTK to řekla mluvčí královéhradecké radnice Magdaléna Vlčková.

Stavbu připravuje společnost Městské lesy Hradec Králové. "Bude vytvořena moderní, bezbariérová novostavba s maximálním využitím pozemků, které budou sloužit jako environmentální zahrada. Za účelem praktické výuky budou navíc vystavěny voliéry s místními druhy zvěře," uvedl ředitel městských lesů Milan Zerzán.

Městské lesy společně s radnicí kvůli špatnému technickému stavu a nevyhovující dispozici původní hájovny rozhodli o stavbě nového objektu, který bude potřebám centra lépe vyhovovat, bude také energeticky méně náročný. Město i lesy nyní čekají, až se z městské hájovny odstěhuje nájemce.

"Pro město není ekonomicky výhodné opravit celý objekt pro jednoho nájemce, když můžeme tuto lokalitu v budoucnu nabídnout k využití pro všechny Hradečany," uvedla náměstkyně primátora Romana Lišková.

Společnost Městské lesy Hradec Králové, která spravuje zhruba 3850 hektarů lesa, v posledních letech rozšiřuje možností rekreačního vyžití v lesích. Zájemci mohou využívat například asfaltový okruh pro in-line bruslaře a cyklisty, pohádkové stezky či rytířské hradiště.

  

Ilustrační foto: fotobanka.samphotostock.cz

banner right